Logo van White Birch Technologies

Alles wat u moet weten over DevOps

Als u sneller betere software wilt maken, is DevOps het antwoord. Deze methodologie voor het ontwikkelen van computercode brengt echter iedereen snel aan tafel om te coderen. DevOps combineert ontwikkeling en bewerkingen om de potentie, snelheid en beveiliging van softwareontwikkeling en -levering uit te breiden in vergelijking met oude processen. Bovendien is de levenscyclus van de ontwikkeling van computercodes een concurrentievoordeel voor bedrijven en hun klanten. DevOps combineren softwareontwikkelaars (dev) en operations (ops).

DevOps uitgelegd

DevOps kan het best worden uitgelegd als individuen die samenwerken om veilige software op topsnelheid te bedenken, bouwen en leveren. DevOps-praktijken stellen softwaregroepen (ontwikkelaars) en operations (ops) in staat om de levering te versnellen door middel van automatisering, samenwerking, snelle feedback en repetitieve verbetering. Voortkomend uit de Agile-benadering van softwareontwikkeling, breidt een DevOps-leveringsmethode de cross-functionele benadering uit van het sneller en repetitiever bouwen en verzenden van applicaties. Door een DevOps-ontwikkelingsmethode toe te passen, creëert u een keuze om de stroom en de waardevolle levering van uw toepassing te stimuleren door een extra coöperatieve sfeer aan te moedigen in de kleinste fasen van de gebeurteniscyclus.

Functies en zegeningen van DevOps

Verschillende belangrijke praktijken zullen organisaties in staat stellen om sneller te pionieren door de softwareontwikkelingsbeheermethode te automatiseren en te stroomlijnen. Een elementaire DevOps-toepassing is om frequente, maar weinig updates uit te voeren. Deze updates zijn doorgaans progressiever dan de updates die onder oude procedures worden uitgevoerd. Organisaties die een DevOps-model gebruiken, implementeren vaker updates dan organisaties die oude softwareontwikkelingspraktijken gebruiken. Communicatie en samenwerking zijn hoekstenen van de set DevOps-praktijken.

De DevOps-levenscyclus

De DevOps-levenscyclus strekt zich uit van het begin van softwareontwikkeling tot levering, onderhoud en beveiliging. De tien fasen van de levenscyclus zijn:

Beheren

DevOps sluit de cirkel en integreert feedback en lessen uit de hele levenscyclus in uw lopende iteratie.

Plan

DevOps beschrijft het werk dat moet worden gedaan, beoordeelt het en houdt de voltooiing ervan bij.

Scheppen

DevOps schrijft code, stelt wijzigingen voor en bespreekt deze voorstellen met collega’s.

Verifiëren

DevOps test code mechanisch om er zeker van te zijn dat deze goed werkt.

Pak

DevOps slaat de software op in een staat waar deze later opnieuw wordt gebruikt.

Veilig

DevOps controleert of de software kwetsbaarheden bevat door middel van statische en dynamische tests, fuzztests en afhankelijkheidsscans.

Configureren

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Monitor

DevOps ziet de impact van de software op infrastructuur en gebruikers. Het biedt gezamenlijk informatie om te helpen bij het effectief reageren op incidenten.

Regeren

DevOps beheert beveiligingskwetsbaarheden, -beleid en -naleving in uw hele organisatie.

Laatste gedachten

DevOps is een wijziging in de vooruitzichten voor de IT-cultuur. DevOps richt zich op progressieve ontwikkeling en snelle levering van software, voortbouwend op de prime van Agile en lean praktijken. Succes hangt af van de flexibiliteit om een cultuur van verantwoordelijkheid, verbeterde samenwerking, empathie en gezamenlijke verantwoordelijkheid voor bedrijfsresultaten te maken. Het aannemen van een DevOps-strategie stelt bedrijven in staat om de operationele efficiëntie uit te breiden, sneller hogere producten te leveren en beveiligings- en compliancerisico’s terug te schroeven. DevOps is geen hulpmiddel of een manier, en het is de extra culturele wijziging. Het amendement wordt gevreesd in de meeste organisaties van welke aard dan ook.