Logo van White Birch Technologies

Cybercriminaliteit schiet omhoog in Nederland

Cybercriminaliteit stijgt hard in Nederland. Maar waarom is Nederland een grote doelwit in Europa? Dat leggen wij hier uit en wat voor effect die heeft op het MKB.

Naarmate technologie slimmer wordt, neemt ook cybercriminaliteit in snel tempo toe. Volgens officiële cijfers zijn deze gevallen in 2020 verdubbeld in Nederland. Door deze toename van de ratio is het aantal slachtoffers dus toegenomen. Er zijn veel soorten cybercriminaliteit en sommige kun je niet eens vermijden.

Helaas worden cyberaanvallen steeds geavanceerder. WhatsApp-gerelateerde fraude en spoofing-aanvallen op bankrekeningen hebben personen aanzienlijke schade toegebracht. Bovendien zijn ziekenhuizen ook onveilig voor DDoS- en ransomware-aanvallen. Het enige wat de Nederlandse overheid kan doen om dit tegen te gaan, is meer investeren om de internetuitwisseling veilig te maken.

Vergelijking tussen Cybercrime in Nederland en Europa

In de afgelopen jaren zijn cyberaanvallen aanzienlijk toegenomen. Beveiligingsexperts hebben onderzoek gedaan om erachter te komen welk Europees land het meest wordt getroffen door cybercriminaliteit. Ze berekenden het percentage cybercriminaliteit door de verhouding tussen ransomware- en malware-aanvallen en aanvallen op Azure en cryptocurrency-mining te analyseren.

Helaas heeft Nederland het hoogste percentage cybercriminaliteit in Europa. Nederland staat aan de top vanwege de 16,28% aanvallen op Microsoft Azure. Het VK staat op de 17e plek met het hoogste percentage cloudaanvallen. Verrassend genoeg is IJsland het minst kwetsbare land in Europa met het laagste aantal cyberaanvallen.

Waarom neemt cybercriminaliteit toe in Europa?

Allereerst moeten we de soorten cyberaanvallen begrijpen. IOCTA heeft geconstateerd dat social engineering, phishing, malware en ransomware-aanvallen het meest voorkomen in de EU. Deze toename van cybercriminaliteit in de EU is te wijten aan twee redenen.

De eerste reden is de toename van digitale transformatie in Europa. Zoals eerder vermeld, gebruiken aanvallers, wanneer technologie slim wordt, nieuwe manieren om gebruikers aan te vallen. De tweede reden is de pandemie. De Covid-19-pandemie heeft mensen gedwongen thuis te werken, en deze activiteit omvatte internetnetwerken die moesten worden gebruikt voor informatie-uitwisseling. Daarom hebben we de afgelopen een of twee jaar een aanzienlijke toename van cyberaanvallen in Europa gezien.

Waarom en hoe kan cybercriminaliteit bedrijven in Nederland treffen?

Wanneer mensen hun bedrijf starten, huren ze accountants in, bouwen ze relaties op met leveranciers en huren ze mensen in voor marketing. Maar ze vergeten cybercriminaliteit en betalen er een enorme prijs voor. Wanneer bedrijven geen aandacht besteden aan deze belangrijke factor, brengen ze hun bedrijf en klanten in gevaar.

Mensen nemen het om twee redenen niet serieus. Ten eerste vinden ze het niet erg, en ten tweede denken ze dat ze door te investeren in preventieve maatregelen nog steeds niet beveiligd kunnen worden door massale cyberaanvallen. Helaas weten ze niet hoeveel schade deze cybercriminaliteit aan hun bedrijf kan toebrengen.

Er is een internetcentrale gevestigd in Amsterdam, bekend als Amsterdam Internet Exchange. Het is een grote internetcentrale omdat het het middelpunt is van het internetverkeer in Europa. Bovendien breidt het ook uit naar Rotterdam. Maar helaas heeft het systeem enkele gebreken. Daarom is het percentage cybercriminaliteit in Nederland hoog in vergelijking met enig ander land in Europa.

Het MKB is een gemakkelijk doelwit voor aanvallers. Mensen vallen kleine en middelgrote bedrijven aan omdat ze geen preventieve maatregelen hebben. Het kan duur zijn om beveiligingssystemen te krijgen om uw bedrijf te beveiligen, dus de meeste grote organisaties betalen om hun bedrijf te beschermen. Maar alle grote organisaties zijn niet veilig omdat ze ook enkele gebreken en gebreken in hun systeem hebben die hen kwetsbaar maken voor deze aanvallen.

Zoals eerder vermeld, heeft thuiswerken het aantal cyberaanvallen in Europa vergroot. De enige manier waarop bedrijven met deze situatie kunnen omgaan, is door hun systemen up-to-date te houden en door de juiste veiligheidsmaatregelen te treffen.

Volgens een schatting kosten cyberaanvallen individuen en bedrijven meer dan 445 miljard per jaar. Dit aantal zit in de lift. 43% van de aanvallen was gericht op kleine bedrijven. De belangrijkste reden voor deze stijging is dat het MKB geen maatregelen neemt om deze aanvallen het hoofd te bieden. Ze zijn dus het gemakkelijke doelwit voor aanvallers. Wanneer een klein bedrijf wordt getroffen door cyberaanvallen, betalen ze meestal € 200.000 om de nadelige effecten te bestrijden.

Helaas weet een op de vier bedrijven niet veel over deze aanvallen. Omdat ze geen preventieve acties ondernemen, zijn ze het gemakkelijke doelwit voor aanvallen.

Wat zijn de meest voorkomende soorten cybercriminaliteitsaanvallen?

U kunt de effecten van cyberaanvallen op bedrijven begrijpen als u hun typen kent. Sommige aanvallers kunnen menselijke fouten in hun voordeel gebruiken, en het wordt ook wel social engineering genoemd. Andere aanvallen hebben betrekking op DDoS en malware. Daarom hangt het type aanval af van uw bedrijfstype, de informatie die hackers nodig hebben en de technologie en het systeem dat u gebruikt.

De gevolgen van cyberaanvallen kunnen groot zijn voor bedrijven. Afhankelijk van het type aanval en de aard van uw bedrijf, geeft u mogelijk honderden tot miljoenen dollars uit om de negatieve effecten van aanvallen te bestrijden. Zelfs nadat ze zijn hersteld van de aanval, zullen ze de reputatie van uw bedrijf nog steeds schaden. U kunt uw huidige klantenbestand kwijtraken en het zal niet eenvoudig zijn om nieuwe klanten te krijgen.

Laten we dus, zonder tijd te verspillen, de soorten cybercriminaliteit en hun effecten op bedrijven bespreken. Bovendien delen we ook preventiemethoden die u kunnen helpen uw bedrijf te beveiligen.

Bij bijna de helft van de cybercriminaliteitsaanvallen zijn virussen of malware betrokken, en het is de meest gebruikte methode die aanvallers gebruiken. Het kan spyware zijn of beheer op afstand. Hackers gebruiken extern beheer om toegang te krijgen tot gevoelige informatie.

Ransomware-aanvallen zijn gevaarlijker omdat ze uw systeem vergrendelen en u ze terug kunt krijgen totdat u ze de aangegeven kosten betaalt. De beste manier om dit soort aanvallen te voorkomen, is door uw systeem regelmatig bij te werken. Gebruik de nieuwste versies van de applicaties, plug-ins en besturingssystemen.

Dit soort aanvallen vergen niet veel moeite omdat ze het gevolg kunnen zijn van menselijke fouten. Mensen bieden beloningen aan en gebruikers kunnen gemakkelijk op dergelijke links klikken. Soms sluit u de onbekende USB aan op uw systeem en infecteert het uw systeem, wat niet gemakkelijk zal zijn.

De beste manier om u tegen dit soort aanvallen te beschermen, is uw medewerkers te leren zich bewust te zijn van koude e-mails en telefoontjes. Open nooit een e-mail of bijlage, tenzij het essentieel is. Voeg geen gevoelige informatie toe aan de website van het bedrijf. Ten slotte moeten de werknemers vermijden om hun gevoelige gegevens te delen.

Criminelen gebruiken de tekortkomingen van het bedrijf op het gebied van software, systemen en beveiligingsmechanismen in hun voordeel. Ze proberen servers te hacken. Bij een op de vijf cyberaanvallen gaat het om hacking. Het goede nieuws is dat u uw bedrijf tegen dit soort aanvallen kunt beschermen door enkele eenvoudige procedures te volgen.

Gebruik vertrouwde beveiligingsleveranciers. Versleutel gevoelige gegevens en update uw systemen en software regelmatig. Oudere versies zijn gevoeliger voor aanvallen. Voer ten slotte beveiligingsaudits uit om potentiële problemen te ontdekken en deze onmiddellijk op te lossen.

Distributed Denial of Service is een ander veelvoorkomend type cyberaanval. Het netwerk krijgt veel verkeer, dus het is niet eenvoudig om legitieme gebruikers te vinden. Bij dit soort aanvallen vragen de criminelen om losgeld. Het kan destructief zijn omdat u uw systeem niet terug kunt krijgen totdat u ze de aangewezen vergoeding hebt betaald.

Maar gelukkig kunt u dit soort aanvallen voorkomen door betrouwbare en vertrouwde serviceproviders te gebruiken. Bouw redundantie in uw infrastructuur om dergelijke aanvallen te voorkomen.

Net als hacken is het een andere veelvoorkomende tactiek die criminelen gebruiken. Verschillende websites krijgen toegang tot gegevens van gebruikers en ze ontdekken kwetsbaarheden in het systeem om ze aan te vallen. Hackers voegen kwaadaardige code toe aan de website om gevoelige informatie te stelen. De beste aanpak is dus om vertrouwde externe bedrijven te gebruiken om deze aanvallen te voorkomen. Ten slotte kunt u vertrouwde webontwerpers en -ontwikkelaars inhuren om deze aanval te voorkomen.

Hoe kan cybercriminaliteit in Nederland worden teruggedrongen?

Het belangrijkste probleem is dat mensen deze misdaden niet bij de politie melden. Volgens een onderzoek meldt slechts één op de zeven slachtoffers zich bij de politie. Mensen proberen de problemen zelf op te lossen, en ze denken dat de politie niets zal doen. Op dit moment probeert de Nederlandse politie zich aan te passen aan deze technologische veranderingen.

De politie heeft andere soorten kennis en vaardigheden nodig om cybercriminaliteit aan te pakken. Er moeten deskundige technici bij de politie zijn om de problemen te onderzoeken. De politie moet meer geld krijgen om dit probleem het hoofd te kunnen bieden. Het neemt in een vrij snel tempo toe en het moet worden gecontroleerd en uitgeroeid voordat het te laat is.

Bovendien moeten er bewustmakingscampagnes komen om mensen voor te lichten zodat ze deze problemen kunnen melden. Mensen moeten samenwerken met hun wetshandhavingsinstanties om van deze problemen af ​​te komen.

Conclusie

De snelle digitalisering leidt tot digitaal slachtofferschap. Als de maatregelen niet worden genomen, wordt het de komende jaren alleen maar erger. Bovendien, als de politie deze veranderingen niet leert en overneemt, hebben ze in de toekomst niets met cybercriminaliteit te maken.

Mensen moeten bekend zijn met de soorten cyberaanvallen en vermijden onnodige bijlagen en e-mails te openen. Ze moeten hun systemen, software en teams up-to-date houden om cybercrime-aanvallen te voorkomen. We zouden onze post willen afsluiten met één zin dat de politie alleen deze misdaden niet kan stoppen. Iedereen zal zijn steentje moeten bijdragen om deze misdaden te stoppen.

Referenties

Deel dit bericht

Facebook
LinkedIn

Abonneer op onze nieuwsbrief

Ontvang updates en leer van de besten

Ontdek meer

Afbeelding NGINX logo
Hosting

NGINX, MySQL installeren op Ubuntu 20.04 LTS voor WordPress Hosting

In deze tutorial leert u hoe u NGINX en MySQL op Ubuntu 20.04 LTS installeert en configureert om een ​​WordPress-website te hosten. We leiden je stap voor stap door het proces, zodat je alles hebt wat je nodig hebt om je website in een mum van tijd aan de praat te krijgen.