De technologie achter Bitcoin (Blockchain)

Je hoort het overal en iedereen is er momenteel mee bezig, Bitcoin. Maar hoe werkt Bitcoin nou precies?

Bitcoin is ontstaan in 2009 en nu vinden er meer dan 400.000 transacties per dag plaats. Het is de eerste maar meest populaire digitale valuta. Aangezien Bitcoin en andere cryptocurrencies populair worden, is het cruciaal om een aantal dingen te begrijpen. De eerste is op welke technologie Bitcoin werkt? Bovendien moeten we begrijpen hoe de privacy kan worden verbeterd en hoe transacties tot stand komen. De technologie achter Bitcoin is blockchain. Hier bespreken we alles wat u moet weten over blockchain.

What Is Blockchain?

Als u in cryptocurrency handelt of handelt, heeft u misschien vaak de term blockchain gehoord. Het is eigenlijk een technologie voor het bijhouden van gegevens. Het lijkt niet zo eenvoudig, maar het kernconcept is eenvoudig en gemakkelijk te begrijpen. Zoals eerder vermeld, wordt het gebruikt voor het bijhouden van gegevens, wat betekent dat het een soort van database is.

Hoe wordt blockchain gebruikt?

Blokken in blockchain helpen bij het opslaan van monitortransacties, maar wat nog belangrijker is, het is een uitstekende manier om gegevens van andere soorten transacties op te slaan. Bedrijven die deze technologie gebruiken, zijn onder meer AIG, Walmart, Siemens en tal van anderen.

Bovendien heeft IBM Food Trust Blockchain gemaakt om de reis van voedselproducten te volgen. Ze hebben dit gedaan omdat in het verleden veel gevaarlijke stoffen per ongeluk in voedsel zijn terechtgekomen. Het duurde bijna weken om de oorzaak van ziekte te vinden. Om dit probleem te voorkomen, begonnen bedrijven deze technologie te gebruiken om de productroutes van productie tot levering bij te houden.

Bovendien kunnen bedrijven volgen waar het probleem zich voordoet. Als gevolg hiervan redden ze levens. We hebben slechts één voorbeeld van blockchain-implementatie behandeld, maar er zijn veel andere vormen waarin deze technologie wordt geïmplementeerd.

Kenmerken van Blockchain

Onderstaande attributen maken deze technologie krachtig:

Is Blockchain veilig?

Er zijn verschillende vertrouwens- en beveiligingsproblemen met blockchain-technologie. Het is niet veilig omdat de nieuwe blokken chronologisch en lineair worden gemaakt en opgeslagen. Daarom wordt het blok aan het einde van de blockchain toegevoegd. Zodra het blok is toegevoegd, is het niet gemakkelijk om terug te gaan en wijzigingen aan te brengen totdat de meeste mensen er een consensus over hebben. Over het algemeen is het veilig en veilig te gebruiken.

Waarin verschilt blockchain van andere databases?

Centrale instellingen houden de databases bij die de financiële administratie bijhouden. JPMorgan Chase houdt bijvoorbeeld het geld bij dat aanwezig is op de rekeningen van de klant. Als we het hebben over de Bitcoin-blockchain-database, houden computers het grootboek bij en werken het bij. Deze computers zijn aangesloten op het Bitcoin-netwerk.

Dit gedeelde karakter van Bitcoin-blockchain maakt het nuttig voor digitale valuta’s omdat de maker van Bitcoin niet wil dat een centrale autoriteit bij het proces wordt betrokken. Omdat de dossiers gemeenschappelijk worden bewaard, heeft geen enkele instelling of computer de leiding. Als iemand bijvoorbeeld de computer hackt met records, worden de andere computers functioneel en zijn er geen ernstige problemen.

Zijn alle Blockchain-projecten verbonden met Bitcoin?

Het antwoord is ‘Nee’ omdat de meeste blockchain-projecten niets met Bitcoin te maken hebben. Omdat deze technologie al vele jaren in gebruik is en heeft geholpen bij het opslaan van Bitcoin-transacties en veel hackeraanvallen heeft overleefd, willen veel programmeurs het blockchain-ontwerp repliceren om een ​​beveiligd grootboek te creëren dat niets met Bitcoin te maken heeft.

Kunnen blockchains alleen het overzicht van virtuele valutatransacties bijhouden?

Eerder probeerden de programmeurs virtuele valuta te creëren met andere kenmerken dan Bitcoin, en waren er verschillende databases nodig om transacties op te slaan. In de loop der jaren zijn er enkele nieuwe functies aan deze virtuele valuta toegevoegd en is het concept van blockchain bijgewerkt om meer informatie te verwerken.

Veel organisaties willen blockchain gebruiken om data op te slaan, maar het heeft niets te maken met digitale valutatransacties. Overheden gebruiken deze technologie om stemmen en eigendommen bij te houden. Bovendien gebruiken banken het om betalingen tussen rekeningen bij te houden. Het betekent dus dat het ook voor andere velden een waardevolle technologie is, en dat het niet alleen beperkt is tot het bijhouden van virtuele valutatransacties.

Voor- en nadelen van Blockchain

Ondanks zijn complexiteit en gedecentraliseerde modus, is het nog steeds een uitstekende technologie voor het bijhouden van gegevens zonder enige beperking. Naast beveiliging op hoog niveau en gebruikersprivacy, heeft blockchain lagere verwerkingskosten. Laten we dus eens kijken naar enkele voor- en nadelen van deze technologie.

Voordelen

Er zijn tal van voordelen van deze technologie, dus laten we er enkele bespreken.

1. Geen menselijke betrokkenheid

Bitcoin-transacties worden goedgekeurd door een netwerk van duizenden computers. Daarom is er geen menselijke tussenkomst, vooral niet bij het verificatieproces. Omdat er geen menselijke tussenkomst is, houdt het een nauwkeurig register bij van informatie. Als er een fout optreedt op de computer, bestaat deze slechts in één exemplaar.

2. Kostenbesparingen

Consumenten betalen banken om transacties te verifiëren en ministers om een ​​huwelijk te sluiten. Blockchain elimineert de noodzaak voor deze verificaties en de bijbehorende kosten. Bovendien betalen bedrijfseigenaren vergoedingen wanneer ze betalingen met creditcards accepteren. Daarentegen is er bij Bitcoin geen centrale autoriteit, dus er zijn beperkte transactiekosten.

3. Efficiënte transacties

Wanneer een centrale autoriteit bij het transactieproces is betrokken, duurt het enkele dagen voordat de transacties zijn afgehandeld. Bovendien hebben financiële instellingen vaste werkdagen en uren. Blockchain-technologie daarentegen werkt 24/7 en 365 dagen per jaar. Bovendien is de transactie binnen 10 minuten voltooid, of duurt het maar een paar uur. U hoeft geen uren te wachten om de transacties te voltooien.

4. Privétransacties

Blockchain heeft een openbare database, zodat iedereen de transactiegeschiedenis van het netwerk kan bekijken. Gebruikers hebben toegang tot transactie-informatie, maar ze krijgen geen informatie over de gebruikers die deze transacties uitvoeren. Het betekent dat de identiteit van de persoon niet wordt onthuld.

5. Veilige transacties

Wanneer de transactie is geregistreerd, verifieert het blockchain-netwerk de authenticiteit ervan. Zoals eerder vermeld, verifiëren duizenden computers de aankoopdetails. Zodra de computers de transactie hebben gevalideerd, wordt deze toegevoegd aan het blockchain-blok. Elk blok bevat een unieke hash, en wanneer de informatie wordt bewerkt, wordt de hash-code van een blok gewijzigd. Daarom kan niemand de informatie op de blockchain zonder voorafgaande kennisgeving wijzigen.

6. Transparantie

Het is het grootste voordeel omdat deze technologie open source is en iedereen de code ervan kan zien. Auditors kunnen dus Bitcoin beoordelen op veiligheid. Bovendien is er geen echte autoriteit die de code kan controleren. Daarom kan iedereen wijzigingen voorstellen. Wanneer de meerderheid van de gebruikers ermee instemt om te wijzigen, zal Bitcoin deze updaten.

Nadelen

U bent nu bekend met de pluspunten van deze technologie; u moet de uitdagingen kennen van het adopteren van deze technologie. Enkele uitdagingen bij de acceptatie van blockchain worden hieronder gegeven:

1. Technologiekosten

Het helpt gebruikers geld te besparen in termen van transactiekosten, maar de technologie is niet gratis. Zoals hierboven vermeld, gebruikt deze technologie duizenden computers om transacties te valideren, dus er zullen ook elektriciteitskosten en hardwarekosten zijn. Mijnwerkers worden betaald met Bitcoin. Bovendien worden er oplossingen zoals zonne-energie ontwikkeld om de elektriciteitskosten te verlagen.

2. Inefficiëntie in snelheid

Het duurt ongeveer tien minuten om een ​​nieuw blok aan de blockchain toe te voegen, dus in dit tempo kan het slechts 7 transacties per seconde (TPS) beheren. Andere valuta’s presteren beter dan Bitcoin. Er wordt gewerkt aan een oplossing voor dit probleem. Sommige blockchains kunnen meer dan 30.000 transacties per seconde verwerken.

3. Illegale activiteit

Het voorkomt privacy en gebruikers tegen hackers; het maakt ook illegale handel mogelijk. Als er geen autoriteit is, kunnen criminelen dit platform gebruiken om transacties te doen.

4. Overheidsvoorschriften

Veel regeringen maken zich zorgen over cryptocurrencies. Aangezien ze met de dag groeien, kunnen regeringen deelnemen aan deze netwerken of ze illegaal verklaren. Het wordt gemakkelijker omdat PayPal cryptocurrencies heeft toegestaan ​​om hun platform te gebruiken.

Conclusie

Omdat Bitcoin gedecentraliseerd is en door niemand wordt beheerd, was het noodzakelijk om te begrijpen welke technologie het werkt. We hebben blockchain in detail behandeld. Het is een krachtige technologie, maar toch zijn er enkele uitdagingen bij adoptie. Het is mogelijk dat alle uitdagingen in de toekomst zullen worden opgelost, omdat deze digitale valuta’s elke dag populair worden.

Referenties

Deel dit bericht

Facebook
LinkedIn

Abonneer op onze nieuwsbrief

Ontvang updates en leer van de besten

Ontdek meer

Security afbeelding voor omslagfoto
Datalek

Log4j kwetsbaarheid gevonden in webserversoftware Apache

Er is een kwetsbaarheid gevonden in webserversoftware die ontwikkeld is voor Apache. Criminelen kunnen misbruik maken van de logging module, waarbij ze code kunnen injecteren en vervolgens een server kunnen overnemen.

Foto van reseller hosting
Reseller

Waarom reseller van hosting voordelig kan zijn voor bedrijven en bureaus

In het verleden vertrouwden de bureaus alleen op hun kerndiensten. Maar in de competitieve wereld van vandaag is het essentieel geworden voor bedrijven om meerdere inkomstenstromen te hebben. Een van de beste extra inkomstenstromen is het doorverkopen van hosting. Het helpt je niet alleen om extra inkomsten te genereren, maar het heeft ook tal van andere voordelen, waarvan we de meeste in dit artikel zullen delen. Bovendien helpen we je bij het kiezen van de beste doorverkopende hosting.

Wilt u uw bedrijf een boost geven?

stuur ons een bericht en blijf in contact