Docker vs. Traditional hosting

Front image for article
In dit moderne tijdperk zijn veel bedrijven, van ondernemingsniveau tot kleine en middelgrote bedrijven, op zoek naar efficiënte manieren om hun webhostingbehoeften te beheren.

Introductie

Zoals we weten, verandert de hostingomgeving en kijken mensen verder dan traditionele opstellingen. Docker is tegenwoordig overal. In de afgelopen jaren zijn veel moderne bedrijven nu terecht overgestapt op Docker hosting. Het speelt echter een cruciale rol bij het verbeteren van webhostingomgevingen. Een van de grootste voordelen van Docker is het verbeteren van de snelheid en prestaties van uw website.

Met een Docker-container kunt u bliksemsnelle prestaties uit de doos halen. Bovendien zijn Docker-containers al snel, althans in virtuele machines. In deze gids zullen we bespreken hoe Docker-hosting webhostingomgevingen verbetert in vergelijking met traditionele oplossingen.

Wat is Docker precies?

Om te begrijpen wat het is? Het is beter om te begrijpen wat het niet is.

1. Traditionele hosting

In vergelijking met Docker beginnen veel traditionele virtualisaties met hardware, bijvoorbeeld een server. Hierbinnen voer je een besturingssysteem uit. De hypervisor draait bovenop het besturingssysteem. Het doel van de Hypervisor is om meerdere VM’s (virtuele machines) te laten draaien. Elke VM moet zijn eigen besturingssysteem hebben. Het kan de bestandsgrootte vergroten en daarmee het geheugen dat nodig is om het uit te voeren.

Docker daarentegen gebruikt een alternatief proces dat containerisatie wordt genoemd. Evenzo heb je bij containerisatie ook een server en een besturingssysteem nodig, maar door het bestaande gebruik van Linux Kernel-tools kun je rechtstreeks containers maken. Over het algemeen is het een systeem dat is ontworpen om het aanmaakproces, de implementatie en het draaien van applicaties op de server te vereenvoudigen en te optimaliseren. Websites en applicaties worden gemaakt als Docker-images en vervolgens verpakt in Docker-containers. Daarna bevatten deze containers alle onderdelen die het programma nodig heeft om correct op een server te draaien.

Om de Docker-containers uit te voeren, was een Docker-repository vereist. Een enkele server kan tegelijkertijd op meerdere Docker-containers draaien. Containers zijn echter van elkaar gescheiden op het platform, maar delen hetzelfde besturingssysteem (OS). Dit betekent dat er meer bronnen, zoals geheugen en verwerkingskracht, aan de applicatie zelf kunnen worden besteed.

2. Vergelijking van Docker met traditionele hosting

Comparing a Docker to traditional hosting is like comparing apples and oranges. One must look beyond hardware and price to get a true cost when picking a hosting provider. In traditional hosting, developers have many responsibilities before they can even touch the primary part of hosting. These are some following responsibilities.

Zoals je kunt zien, moet je, voordat je bij het primaire deel van deze traditionele hostingproviders komt, uren besteden aan het opzetten van een omgeving in een staat waarin je je applicatie kunt hosten. Kortom, ontwikkelaars schrijven code, beheren geen servers; waarom zouden ze al hun tijd besteden aan het beheren van servers.

2.1 Docker inzetten

Als ontwikkelaar is uw kerndoel het schrijven van code, niet het beheren van servers. Dus om van deze traditionele hostingproviders af te komen, komt hier de allerbeste hostingprovider Docker. Met Docker krijg je veel meer “out-of-the-box” dan je zou kunnen krijgen van deze traditionele hostingproviders. Dit zijn enkele van de volgende:

Docker zorgt ervoor dat uw applicatie aanzienlijk sneller wordt geladen als statische inhoud (afbeeldingen, CSS-bestanden). Het wordt ook geladen vanuit de cache, in plaats van dat het door de applicatieserver moet worden verwerkt.

3. Voordelen van Docker

2.1 Rendabel

Het is een eerste zorg wanneer we het hebben over het kopen van hostingservices, omdat dit van invloed is op het voortbestaan ​​van een bedrijf op de lange termijn. Docker biedt onbeperkte gratis openbare repositories, ook een privérepository. Bovendien biedt het een enorm register waar de meest gebruikte afbeeldingen worden gevonden. Het wordt ook geleverd met gratis hun dat geweldig werkt. Docker-hosting is vrij goedkoop in vergelijking met traditionele hostingproviders.

2.2 Consistente en geïsoleerde omgeving

Met Docker-containers kunnen ontwikkelaars voorspelbare omgevingen creëren die hen isoleren van andere apps, ongeacht waar de apps worden geïmplementeerd. Dus als alles consistent blijft, leidt dit tot enorme productiviteit, zoals minder tijd voor foutopsporing en meer tijd voor het lanceren van nieuwe functies en functionaliteit voor gebruikers.

2.3 Flexibiliteit

Docker biedt meer servers om uw applicatie uit te voeren. Als u uw applicatie wilt uitbreiden, kunt u meer servers toevoegen om uw applicatie uit te voeren. U hoeft zich geen zorgen te maken over het beheer van een van die servers. Dit soort flexibiliteit is een ander belangrijk voordeel van het gebruik van Docker-hosting

2.4 Beveiliging

Ongetwijfeld is beveiliging een belangrijk punt van zorg als we het hebben over hosting. In vergelijking met traditionele hosting zoals VPS en shared hosting, biedt Docker betere beveiliging. Docker-containers kunnen ontwikkelaars helpen de blootstelling te beperken en de beveiliging te verbeteren door machtigingen te beperken. Gezien het feit dat de beveiliging van de onderliggende hostsystemen van cruciaal belang zal zijn, evenals opslagplaatsbewaking om ervoor te zorgen dat er geen privécontainergegevens worden blootgesteld en authenticatiegegevens beschikbaar zijn. Het primaire doel van elke hostingprovider is dus zijn beveiliging.

Conclusie

Tot slot, dit is wat Docker voor u kan doen: ten eerste kan het u helpen om meer applicaties op hetzelfde platform te laten draaien dan andere technologieën. Ten tweede maakt het het voor ontwikkelaars gemakkelijk om een ​​omgeving op te zetten om applicaties snel te laten draaien.

Ten slotte maakt het het beheren en implementeren van applicaties op servers een gemakkelijke manier. Door dit allemaal bij elkaar te voegen, kun je zien waarom Docker de hype-cyclus zo snel doormaakte als je je kunt herinneren ooit een bedrijfstechnologie te hebben zien verdwijnen. Zoals we weten, verandert de hostingomgeving en kijken mensen verder dan traditionele opstellingen.

Veel bekende bedrijven zijn dus bezig met het verplaatsen van hun servertoepassingen naar containers in het algemeen en Docker in het bijzonder.

Deel dit bericht

Facebook
LinkedIn

Abonneer op onze nieuwsbrief

Ontvang updates en leer van de besten

Ontdek meer

Afbeelding NGINX logo
Hosting

NGINX, MySQL installeren op Ubuntu 20.04 LTS voor WordPress Hosting

In deze tutorial leert u hoe u NGINX en MySQL op Ubuntu 20.04 LTS installeert en configureert om een ​​WordPress-website te hosten. We leiden je stap voor stap door het proces, zodat je alles hebt wat je nodig hebt om je website in een mum van tijd aan de praat te krijgen.

Wilt u uw bedrijf een boost geven?

stuur ons een bericht en blijf in contact