Waarom Azure (Cloud) de cloud / server-industrie overneemt

Binnen de Nederlandse onderwijssysteem en business wordt Azure steeds vaker gebruikt om hun infrastructuur te innoveren.

Cloud computing is een complex en enorm ecosysteem van producten, diensten en technologieën geworden. De COVID-19-pandemie heeft het werken op afstand versneld en er wordt een aanzienlijke toename van cloud computing waargenomen. Nu geven bedrijven prioriteit aan cloud computing boven de traditionele servers. Dus hier zullen we bespreken waarom Azure de serverindustrie overneemt?

Wat is Microsoft Azure?

Het is een openbaar cloud computing-platform en biedt een scala aan clouddiensten, zoals netwerken, computers, opslag en analyses. Gebruikers kunnen deze services gebruiken om bestaande applicaties te schalen of om nieuwe applicaties in de publieke cloud te ontwikkelen.

Het belangrijkste doel van Azure is om bedrijven te helpen hun doelen te bereiken en uitdagingen aan te gaan. Dit platform biedt tools om industrieën zoals e-commerce en financiën te ondersteunen. Bovendien is het ook compatibel met open-source-technologieën. Gebruikers hebben de flexibiliteit om hun voorkeurstechnologieën te gebruiken.

Azure heeft vier verschillende vormen van cloud computing, zoals:

 1. Infrastructuur as a service (IaaS)
 2. Software as a service (SaaS)
 3. Platform as a service (PaaS)
 4. On-premise


Wat nog belangrijker is, abonnees hoeven alleen een rekening te betalen voor de bronnen die ze hebben gebruikt, en ze ontvangen elke maand een rekening.

Hoe werkt Microsoft Azure?

Wanneer klanten een Azure-abonnement krijgen, krijgen ze toegang tot alle services die beschikbaar zijn op de portal. Ze kunnen deze services gebruiken voor het maken van cloudgebaseerde bronnen, zoals databases en virtuele machines. Bovendien kunnen ze ook diensten krijgen die worden aangeboden door externe leveranciers, maar ze zullen ook een vergoeding moeten betalen voor de applicatie en de infrastructuur die u gebruikt om de applicatie te hosten.

Het meest populaire gebruik van Microsoft Azure is het draaien van virtuele machines. Bovendien is het een veelgebruikt platform voor het hosten van databases in de cloud. Organisaties gebruiken het voor het bewaren van gegevens op de lange termijn. Dit platform wordt veel gebruikt voor noodherstel en back-up.

Klik!

Gebruik van Azure Cloud

Cloud diensten

 • Hulp bij het snel bouwen, implementeren en schalen van applicaties
 • Hulp bij het opslaan, back-uppen en herstellen van gegevens
 • Gebruikers kunnen altijd, overal en op elk apparaat contact maken met het publiek
 • Software leveren wanneer de klant het nodig heeft
 • Betrek klanten en bied waardevolle inzichten op basis van de vastgelegde gegevens
 • Machine learning en kunstmatige intelligentie helpen bij het analyseren van gegevens
 • Help de kosten en tijd voor applicatie-ontwikkeling te verminderen en maak het flexibel om op te schalen


Er zijn veel andere toepassingen van Azure-cloudservices. Lees hier meer over Azure functies.

Azure-producten en -services

Microsoft Azure heeft bijna twee dozijn categorieën. Hier geven we u een overzicht van slechts 10 producten en services.

1. Rekenkracht

Gebruikers kunnen deze services gebruiken om VM’s en batchtaken te beheren en externe toegang tot applicaties te ondersteunen. U kunt de bronnen die in de Azure-cloud zijn gemaakt, configureren met zowel openbare als privé-IP-adressen, maar het hangt ervan af of de bronnen toegankelijk moeten zijn voor de buitenwereld.

2. Mobiel ondersteuning

Ontwikkelaars gebruiken deze producten om cloudapplicaties voor mobiele apparaten te bouwen. Bovendien bieden ze ondersteuning voor back-end-taken, meldingsservices en tools voor het bouwen van API’s.

3. Analyse

Deze services bieden big data-analyse, realtime analyse, gedistribueerde analyse, machine learning, het internet der dingen, datawarehousing en business intelligence.

4. Netwerken

Deze service biedt speciale virtuele netwerken en verbindingen. Bovendien biedt het gateways voor verkeersbeheer, DNS-hosting, taakverdeling en netwerkbescherming tegen DDoS-aanvallen.

5. Intergratie

Deze services helpen om private en publieke clouds te verbinden. Verder zijn ze handig voor siteherstel en serverback-up.

6. Internet of Things

Gebruikers kunnen deze services gebruiken om IoT-gegevens van sensoren te monitoren en analyseren. Deze services omvatten monitoring en ondersteuning voor codering en uitvoering, meldingen en analyses.

7. Ontwikkeling

Applicatieontwikkelaars kunnen deze service gebruiken om code te delen, code te testen en mogelijke problemen op te sporen. Azure-cloud is handig omdat het verschillende programmeertalen ondersteunt, zoals .Net, Python, JavaScript en Node.js.

8. Beveiliging

Deze Azure-producten helpen bij het identificeren en voorkomen van beveiligingsrisico’s in de cloud. Bovendien helpen ze bij het beheren van gevoelige activa en coderingssleutels.

9. Blockchain

Deze Azure-producten helpen bij het identificeren en voorkomen van beveiligingsrisico’s in de cloud. Bovendien helpen ze bij het beheren van gevoelige activa en coderingssleutels. Lees hier meer over blockchain technologie en Bitcoin

10. Migratie

Deze tool helpt bedrijven bij het berekenen van de migratiekosten van de workload. Bovendien helpt het bedrijven bij het migreren van workloads van lokale datacenters naar de cloud.

Welke voordelen heeft Azure Cloud Computing voor uw bedrijf?

We leven in een modern tijdperk waarin technologische revoluties niet stoppen. Organisaties moeten dus veranderingen doorvoeren om concurrerend te blijven. Het belangrijkste dat u een voorsprong op concurrenten kan geven, is informatiebeheer. Cloudservices van Azure bieden uitgebreide oplossingen voor bedrijven om nieuwe technologieën te gebruiken voor bedrijfsgroei.

Tegenwoordig zijn cloudservices een kosteneffectieve oplossing geworden en kunnen zelfs kleine ondernemingen profiteren van cloudtechnologieën. Daarom hebben kmo’s bijna $ 115 miljard geïnvesteerd in openbare cloudtechnologie. Microsoft Azure kwam in 2014 en heeft grote giganten als IBM, AWS, Oracle en Google Cloud al overtroffen. In 2018 was de omzet hoger dan die van alle andere openbare cloudserviceproviders. Lees hier meer over andere cloud oplossingen.

Voordelen van Azure

Voordelen van Azure Cloud Services

Er zijn tal van voordelen, maar laten we hier enkele grote voordelen bespreken.

Microsoft beveiligt alle informatie die wordt gehost in hun Azure-cloudservices en -producten. Er zijn echter enorme middelen en inspanningen nodig om de on-site datacenters van een organisatie te beveiligen. Een kleine fout kan het bedrijf blootstellen aan ernstige bedreigingen. Bedrijven die Microsoft Azure-services gebruiken, krijgen dus alle informatiebeveiligingselementen en hebben toegang tot de nieuwste technologieën voor detectie en preventie van bedreigingen.

Er zijn tal van architectuurimplementaties en beveiligingsoplossingen om ervoor te zorgen dat alle bedrijfsgegevens worden beschermd. Sommige van deze oplossingen omvatten Threat Intelligence en Advanced Threat Protection-rapporten die gebruikmaken van informatiebeveiliging en Windows Defender-analyses om informatie te classificeren en te beschermen tegen ongeoorloofde openbaarmaking door labels toe te passen op alle e-mails en documenten.

Bovendien beveiligt netwerksegmentatie en codering elke byte aan verzonden gegevens tegen bedreigingen van buitenaf. Threat Monitoring Agents van Microsoft Azure genereren informatie over bedreigingen en real-time beveiligingswaarschuwingen. Wat nog belangrijker is, deze rapporten bieden inzicht in de doelstellingen van de aanvaller en de tactieken die ze gebruiken.

Het is het grootste voordeel van dit platform. Het biedt het bedrijf de mogelijkheid tot schaalbaarheid. Wanneer bedrijven traditionele methoden gebruiken, wordt het voor hen een duur en complex proces om zich aan te passen aan veranderingen wanneer ze groeien en uitbreiden. Microsoft Azure Stack is strategisch geïmplementeerd en garandeert een servicebeschikbaarheid voor 24/7/365.

Vorig jaar bedroeg de totale downtime van Azure wereldwijd slechts 26 minuten. Daarom voegt Microsoft meer servers toe om deze tijd te verkorten. Momenteel is de fysieke infrastructuur verspreid over elk continent. Daarom verbetert het de replicatie en kunnen bedrijven hun activiteiten buiten de VS uitbreiden.

Ze hebben elastische pools voor gegevensbeheersystemen om ervoor te zorgen dat bedrijven dezelfde databaseprestatieniveaus krijgen die ze van lokaal gehoste systemen verwachten. Met deze elastische databasepools kunnen organisaties profiteren van de beste voordelen terwijl ze binnen hun budget blijven.

Gegevensverlies kan een ernstig risico zijn voor elke organisatie. Het kost een bedrijf duizenden dollars om de informatie te reconstrueren. Bovendien, als het bedrijf niet over een geschikte continuïteitsprocedure beschikt, zal het voor het bedrijf niet gemakkelijk zijn om te overleven.
Met Microsoft Azure kunnen bedrijven hun rampenherstelplannen testen en ervoor zorgen dat er een perfecte balans is tussen de gegevensherstelprocessen en de kosten. In een cloudomgeving worden back-ups uitgevoerd om de hersteltijd te verkorten als zich een storing voordoet. Bovendien beperkt het ook het risico om slachtoffer te worden van een malwareaanval.

Veel organisaties aarzelen om clouddiensten te gebruiken vanwege privacyproblemen. Maar het goede nieuws is bij het gebruik van Microsoft Azure; u hoeft zich geen zorgen te maken over het privacyprobleem. Bovendien heeft Microsoft een aantal sterke mechanismen ingevoerd die ervoor zorgen dat alleen u en bevoegde personen toegang hebben tot de informatie en deze kunnen manipuleren.
U kunt meer over privacy lezen in hun algemene voorwaarden. Microsoft gebruikt uw gegevens nooit voor reclame- en marketingdoeleinden. Ze gebruiken het alleen voor overeengekomen diensten.

Veel organisaties weigeren clouddiensten te gebruiken vanwege hoge kosten, maar dat is niet het geval met Microsoft Azure. Het is een kosteneffectieve oplossing vanwege de volgende redenen:

 • Ze hebben een prijsmodel op basis van consumptie. Daardoor zijn de kosten voor intern IT-beheer en infrastructuur relatief laag.
 • Gebruikers hoeven geen kosten te betalen in verband met garantieverlenging en servicebezoeken.
 • Er zijn geen grote investeringen nodig om een ​​datacenter op locatie of op afstand te bouwen.

Al deze redenen maken het een kosteneffectieve oplossing.

Vanwege de hierboven genoemde voordelen neemt Azure de cloud-industrie over. Lees hier meer hoe je het beste uw Azure omgeving kunt beheren.

Conclusie

Azure is inmiddels de grootste leverancier van openbare cloudservices. Vanwege zijn populariteit heeft het in het recente verleden een ongelooflijke groei gekend. Het spant zich voortdurend in om de bediening voor gebruikers gemakkelijker te maken. Wat nog belangrijker is, Microsoft probeert de meest effectieve oplossing tegen een lage prijs te bieden. Daarom profiteren KMO’s van deze diensten.

Zoals we de ongelooflijke voordelen hebben gezien, helpt de Azure-cloudservice u om downtime te verminderen en door te blijven werken in geval van een ramp. Bedrijven die op zoek zijn naar een cloudgebaseerde oplossing tegen een lage prijs, kunnen dus Microsoft Azure-cloudservices en -producten proberen.

Referenties

Deel dit bericht

Facebook
LinkedIn

Abonneer op onze nieuwsbrief

Ontvang updates en leer van de besten

Ontdek meer

Alles wat u moet weten over DevOps

Als u sneller betere software wilt maken, is DevOps het antwoord. Deze methodologie voor het ontwikkelen van computercode brengt echter iedereen snel aan tafel om te coderen. DevOps combineert ontwikkeling en bewerkingen om de potentie, snelheid en beveiliging van softwareontwikkeling en -levering uit te breiden in vergelijking met oude processen. Bovendien is de levenscyclus van de ontwikkeling van computercodes een concurrentievoordeel voor bedrijven en hun klanten. DevOps combineren softwareontwikkelaars (dev) en operations (ops).

Security afbeelding voor omslagfoto
Datalek

Log4j kwetsbaarheid gevonden in webserversoftware Apache

Er is een kwetsbaarheid gevonden in webserversoftware die ontwikkeld is voor Apache. Criminelen kunnen misbruik maken van de logging module, waarbij ze code kunnen injecteren en vervolgens een server kunnen overnemen.