fbpx

Waarom is SSL belangrijk voor uw webapplicatie?

Tegenwoordig wordt het steeds makkelijker voor criminelen om gevoelige data te stelen. Voorkom dit door SSL te gebruiken voor uw domein(en), websites, webshops en andere webapplicaties.

Omdat de wereld van internet snel evolueert, vinden criminelen manieren om websites aan te vallen. Nu moedigt Google website-eigenaren aan om het HTTPS-protocol te gebruiken om hun website veilig te maken voor gebruikers. Wat is het doel van uw site? Wil je iets online verkopen of wil je via je blogs informatie verstrekken? Wat uw doel ook is, u kunt de betrokkenheid vergroten door SSL op uw site te gebruiken.

Mensen vragen vaak waarom ze SSL nodig hebben en waarom het belangrijk is. Ze willen ook weten hoe het kan helpen bij het beschermen van de gevoelige informatie die door de wereldwijde computernetwerken reist. Als u wilt dat uw gebruikers een veilige ervaring hebben, moet u ervoor zorgen dat u uw website met SSL beschermt. Het gebruik voor webtoepassingen biedt tal van voordelen, en we zullen ze in dit artikel bespreken. Ga dus niet weg en lees dit artikel tot het einde. Wij weten zeker dat u dit artikel nuttig zult vinden.

Wat is SSL?

SSL staat voor “Secure Sockets Layer” en deze technologie brengt een versleutelde verbinding tot stand tussen de server en de client. Als gevolg hiervan blijft het delen van gegevens tussen de twee privé en veilig. Miljoenen websites gebruiken dit om hun online transacties te beschermen.

Als je een website bezoekt, zie je dit type adres: https://www.wbtechnologie.nl/. Deze link werkt met HTTPS, hierdoor is uw site door een veilige verbinding tot stand gebracht. Bovendien, wanneer u producten of diensten online verkoopt, helpt dit type adress (HTTPS) u om vertrouwen te wekken bij uw klanten.

Soorten SSL-certificaten

Er zijn drie soorten SSL-certificaten, zoals:

  • Domain Validated (DV SSL)
  • Organization Validated (OV SSL)
  • Extended Validation (EV SSL)


Onthoud dat er geen verschil is in het versleutelingsniveau in al deze drie typen, maar er is een verschil in hun verificatie- en doorlichtingsproces. Bovendien zien ze er allemaal anders uit in de browserbalk. Laten we al deze soorten in detail bespreken.

Domain Validated Certificates

Het verkrijgen van dit certificaat is eenvoudig en snel. Daarom biedt het minder zekerheid. U kunt het gebruiken voor informatieve blogs en websites. Gebruik het bovendien niet op sites waar betalingen worden geïncasseerd of gevoelige informatie wordt verzameld. Het is het minst dure certificaattype en iedereen kan het krijgen. Website-eigenaren hoeven het eigendom van het domein alleen te verifiëren via een telefoontje of bericht. Bij dit type verschijnen alleen hangslot en HTTPS op het scherm zonder de bedrijfsnaam.

Organisatie gevalideerde certificaten

Net als het uitgebreide validatiecertificaat, moeten de bedrijfseigenaren een enorm validatieproces doorlopen. In dit certificaat wordt de informatie van de eigenaar van de site weergegeven om deze te onderscheiden van andere kwaadaardige sites. Na EV is dit het op een na duurste certificaattype. Het doel van dit certificaat is om gevoelige informatie tijdens transacties te versleutelen. Openbare en commerciële websites moeten dit gebruiken om ervoor te zorgen dat de informatie van klanten niet wordt misbruikt.

Extended Validation

Het is het duurste type certificaat. Sites die spraakmakende gegevens bevatten en online betalingen accepteren, gebruiken dit type certificaat. Wanneer het is geïnstalleerd, worden het hangslot, HTTPS, de bedrijfsnaam en het land in de adresbalk weergegeven. Als de informatie over de eigenaar van de website zichtbaar is in de adresbalk, onderscheidt dit uw site van kwaadwillende sites. Het is niet eenvoudig en gemakkelijk om dit certificaat te verkrijgen en te gebruiken, en site-eigenaren moeten het identiteitsverificatieproces doorlopen om domeinrechten te verifiëren.

Hoe werkt SSL?

SSL helpt websites om een ​​gecodeerde verbinding tot stand te brengen tussen de server en de webbrowser. Het betekent dus dat de gegevens of informatie pas toegankelijk en leesbaar zijn als ze zijn ontsleuteld. Niemand zal gegevens manipuleren omdat ze de gecodeerde gegevens niet kunnen lezen. Als websites geen SSL gebruiken, brengt dit uw website en de gegevens van gebruikers in gevaar, omdat er geen beveiligd netwerk is.

Redenen waarom SSL belangrijk is voor websites / webapplicaties / webwinkels

Heeft u een website? Als het antwoord ja is, heb je SSL nodig. Daar is geen twijfel over mogelijk. SSL is tegenwoordig essentieel. U kunt het dus niet negeren en de privacy van uw sites en gebruikers in gevaar brengen. Er zijn tal van redenen en voordelen om SSL te gebruiken, zoals:

1. SSL versleutelt gevoelige informatie

Het is de belangrijkste reden om het te gebruiken. Wanneer u het gebruikt, hebben alleen de beoogde mensen toegang tot de informatie. Het is cruciaal om het te gebruiken omdat het door verschillende computernetwerken gaat voordat het de eindbestemming bereikt wanneer iemand probeert informatie te krijgen. Dus als u het niet gebruikt, kunnen alle computers uw wachtwoorden, creditcardgegevens en andere belangrijke informatie zien.

Wanneer u SSL gebruikt, versleutelt het alle gevoelige informatie. Bovendien maakt een SSL-certificaat de informatie alleen leesbaar voor de server die de informatie opvraagt. Als gevolg hiervan worden uw site en gebruikers die uw site bezoeken, beschermd tegen identiteitsdieven en hackers.

2. Het biedt authenticatie

Het is een andere belangrijke reden om SSL te gebruiken. Een goede Secure Sockets Layer zorgt ook voor authenticatie. In eenvoudige bewoordingen betekent dit dat u informatie naar de juiste persoon stuurt en dat niemand de informatie kan stelen. Het is belangrijk om dat te doen omdat gebruikers toegang hebben tot informatie van verschillende computernetwerken. Daarom kan dit type certificaat authenticatie bieden.

SSL-providers verstrekken een certificaat aan bedrijven of sites nadat ze verschillende identiteitscontroles hebben doorlopen. Hoe meer u onderzoekt, hoe meer betrouwbare certificaataanbieder u kunt vinden.

3. Veiligheid voor alle subdomeinen

Wanneer u SSL gebruikt, beschermt het niet alleen uw hoofddomein, maar het helpt u ook om alle subdomeinen te beschermen. Wat nog belangrijker is, u kunt ze beschermen met slechts één SSL. Een website-eigenaar met een groot aantal subdomeinen kan deze functie dus gebruiken.

4. Het helpt vertrouwen op te bouwen

Wanneer websites SSL gebruiken, geeft het bezoekers en klanten een indicatie dat de website veilig is. Het betekent dat het het vertrouwen van de klant zal helpen winnen, en dat ze graag bij u willen kopen. Bovendien beschermt dit type beveiliging uw site tegen phishingaanvallen.

Criminelen kunnen zich niet voordoen als uw website, dus sturen ze u een phishing-e-mail met hun websitelink. Dus als u SSL gebruikt, worden uw website en klanten beveiligd en worden ze niet het slachtoffer van deze aanvallen.

5. PCI-naleving

Als u bijvoorbeeld iets online verkoopt, moet u bepaalde controles doorstaan ​​om creditcardgegevens te accepteren. Deze audits zorgen ervoor dat uw site voldoet aan de normen van de Payment Card Industry (PCI). Een correct SSL-certificaat kan u dus helpen aan deze vereiste te voldoen.

6. Verbeterde zoekmachine score

Google verandert voortdurend zijn algoritme. In 2014 zei Google dat HTTPS-compatibele websites een hogere positie zouden krijgen in Google. Veel SEO-experts hebben dit onderzocht, en het is waar. De sites met HTTPS-protocol zullen dus hoger scoren dan sites met HTTP. Dus als u in het goede boek van Google wilt staan, gebruik dan SSL op uw website.

7. Verbetert de sitesnelheid

Er bestaat een misvatting over SSL en mensen denken dat de snelheid van hun site afneemt door het te gebruiken, maar dat is niet waar. HTTPS-protocollen helpen uw site zelfs sneller te laden en de prestaties te verbeteren. Wanneer de site snel laadt, zal deze hoger scoren omdat Google houdt van sites met een hoge laadsnelheid.

Hoe kunnen klanten controleren of de site SSL gebruikt of niet?

Onthoud dat de bezoekers geen toegang hebben tot SSL-gegevens, maar dat sommige browsers een slotje of een ander soort identificatie in de adresbalk weergeven. Het laat klanten of bezoekers weten dat uw site is versleuteld en dat ze zich op een veilige plek bevinden. Bovendien, als klanten meer details willen, kunnen ze eenvoudig op het slot klikken om te zien welke details beschikbaar zijn.

Hoe vekrijg ik een SSL-certificaat?

Tegenwoordig is het eenvoudig en in een paar stappen proces om een ​​SSL-certificaat te krijgen. Allereerst moet u controleren of uw hostingproviders deze service aanbieden of niet. Nu zijn de meeste functies betaald, dus er is een mogelijkheid dat het nu wordt betaald. Veel online bedrijven bieden deze service aan. Zoals eerder vermeld, verbetert het de sitebeveiliging, dus veel bedrijven bieden het gratis aan.

Als u meerdere sites of een grote merksite heeft, wordt het bovendien aanbevolen om betaalde sites te gebruiken. Betaalde opties hebben strengere authenticatieprocessen en helpen uw site het vertrouwen van de klant te winnen. De groene balk in de URL kan u bijvoorbeeld helpen het vertrouwen van de klant te winnen.

Conclusie

We hebben de voordelen van het gebruik van SSL op uw website genoemd. Het helpt je op veel manieren. Dus hoe kun je deze voordelen missen? Ontvang dit certificaat van een vertrouwde provider en zet uw bezoekers om in klanten. Zorg bovendien voor de veiligheid en beveiliging van uw site en de bezoekers. Win het vertrouwen van de klant en maak van uw site een merk.

Met het oog op de voordelen hebben veel serviceproviders het gemakkelijk te installeren en te gebruiken gemaakt. Mis dus geen kans om het vertrouwen van de klant te winnen door de beveiliging van uw site te verbeteren.

Referenties

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn

Abonneer op onze nieuwsbrief

Ontvang updates en leer van de besten

Ontdek meer

Antivirus

Cybercriminaliteit schiet omhoog in Nederland

Cybercriminaliteit stijgt hard in Nederland. Maar waarom is Nederland een grote doelwit in Europa? Dat leggen wij hier uit en wat voor effect die heeft op het MKB.

AVG

Datalek testaanbieder: iedereen kon alles zien.

Door een datalek bij een COVID-19 testbedrijf was het mogelijk voor mensen die toegang hadden tot de CoronaCheck om reis en testbewijzen in te zien, manipuleren en vervalsen.