Maak gebruik van betaalde antivirus

Veel mensen en bedrijven rekenen nog steeds op hun gratis antivirus van Windows of Mac. Maar is dat tegenwoordig wel genoeg met de groeiende online-bedreigingen?

Als u besluit om een antivirus voor Windows, Mac en mobiele telefoons te gebruiken, heeft u twee opties. De eerste zijn gratis applicaties en de tweede zijn betaalde of premium-apps. In dit artikel bespreken we de belangrijkste factoren, zodat u de juiste optie kunt kiezen.

Over het algemeen biedt betaalde antivirus u een voorsprong in termen van extra functies, gebrek aan vervelende advertenties en betere ondersteuning.

Waarom moet u betalen voor antivirus?

Tegenwoordig staat cybercriminaliteit op zijn hoogtepunt, dus bedrijven en individuen moeten zich richten op cyberbeveiliging. Gratis antivirussoftware is ongetwijfeld goed, maar ze zijn niet zo efficiënt als de betaalde antivirussoftware. Aanvallers kunnen zich gemakkelijk richten op de gratis software en malware op uw apparaten invoegen. Daarentegen wordt betaalde software geleverd met meer persoonlijke ondersteuning en extra functies.

Bedrijven die met gevoelige gegevens te maken hebben, hebben een extra beveiligingslaag nodig, en deze kan worden bereikt met betaalde tools. Er zijn twee mogelijkheden voor jou. Een daarvan is om een paar dollar uit te geven en uw computers en gegevens veilig te maken. De tweede is om geld te besparen en uw systemen in gevaar te brengen. Dus de keuze is aan jou.

Hieronder vindt u enkele belangrijke redenen om voor betaalde antivirussoftware te kiezen:a

Dit zijn dus de belangrijkste redenen om voor de betaalde antivirussoftware te kiezen.

Risico's van het gebruik van gratis antivirus

Gratis software is goed voor bescherming tegen bekende virussen, maar helaas zijn ze niet effectief tegen onbekende bedreigingen. Bovendien bent u minder veilig bij het gebruik van gratis antivirussoftware, vooral wanneer u banktransacties uitvoert of uw persoonlijke bedrijfsgegevens deelt. In gratis versies krijgt u geen technische ondersteuning, wat het belangrijkste nadeel is.

Verschil tussen gratis en betaalde antivirus

Er zijn een paar verschillen tussen beide software. De belangrijkste verschillen worden hieronder weergegeven:

Voordelen van investeren in betaalde antivirus

Het is niet gemakkelijk om voor betaalde opties te kiezen, vooral als er veel gratis software van hoge kwaliteit op de markt is. Wanneer u voor betaalde software kiest, profiteert u van tal van voordelen. Enkele belangrijke voordelen worden hieronder gegeven:

Deze voordelen variëren van merk tot merk, dus het is mogelijk dat sommige softwarebedrijven meer bieden dan dit

Waarop moet u letten bij het kiezen van een antivirus?

Er zijn veel factoren waarmee u rekening moet houden bij het selecteren van de software, zoals:Als gebruikers daarentegen internet gebruiken, hebben ze toegang tot bronnen uit elk deel van de wereld en kunnen ze zich ontdoen van geografische beperkingen. Het betekent dat iedereen toegang heeft tot entertainment en infotainment vanuit elk deel van de wereld.

1. Budget

Heb je een krap budget, dan ga je voor gratis opties. Onthoud dat er niets mis is met het kiezen van een gratis optie, maar de beste manier is om voor betaalde versies te gaan vanwege de extra beveiliging en voordelen.

Als u blijft kiezen voor de gratis versie, zorg er dan voor dat het bedrijf bekend is. Anders zou u uiteindelijk het virus kunnen downloaden en installeren in plaats van antivirussoftware. Veel betaalde antivirussoftwarebedrijven bieden betaalbare maandelijkse abonnementen. Dus als u een paar dollar uitgeeft, kunt u op de lange termijn veel geld besparen.

Onthoud, in betaalde versies; u kunt uw geld terugkrijgen als u niet tevreden bent. Bovendien bieden ze ook een gratis proefperiode aan, zodat u het kunt proberen voordat u koopt.

2. Functies

In gratis versies bieden merken alleen een basisfunctieset. Bovendien bieden deze apps een paar basispijlers van verdediging. De bedrijven bieden geavanceerde functies in hun betaalde versies. In betaalde versies kunt u genieten van extra beveiligingslagen van anti-ransomwarebescherming. Bovendien maakten webbeveiliging en antiphishing-technologie uw browsen veilig. Deze geavanceerde functies kunnen helpen om uw kinderen te beschermen tijdens het spelen van games.

3. Reclame

Wanneer u de gratis producten gebruikt, is het belangrijkste probleem de advertentie die van tijd tot tijd op het scherm verschijnt. Deze advertenties kunnen gaan om u te informeren over de premiumversies of pop-ups van andere soorten. Dit soort advertenties is vervelend.

In betaalde versies ziet u geen advertenties en is uw browse-ervaring zonder afleiding. Bovendien besteed je geen tijd aan het afwijzen van advertenties.

4. Ondersteuning

Een ander ding bij het selecteren van de antivirussoftware is de technische ondersteuning. U krijgt geen hulp in gratis versies. In betaalde versies kunt u daarentegen op elk moment met menselijke agents praten. In gratis versies is de ondersteuning alleen beperkt tot veelgestelde vragen. Voor complexe vragen krijgt u geen antwoorden.

Soms zijn de internetkosten in een ander land behoorlijk hoog en maakt u liever gebruik van gratis verbindingen. VPN is in deze situaties de beste optie omdat het uw online browsen beveiligt en uw identiteit niet onthult.

5 beste premium antivirus in 2021

1. BitDefender Antivirus Plus 2020

Het is effectieve software voor Windows en Mac. Je kunt het het eerste jaar voor tien apparaten gebruiken voor slechts € 29,99. Het is onze eerste keus vanwege de uitstekende beschermingsmaatregelen die het biedt. Wat nog belangrijker is, het kan u waarschuwen als de beveiligingsupdates en -patches ontbreken.

Andere functies van Bitdefender zijn anti-webcamkaping en Safepay-bankbescherming. Ten slotte is het de meest economische premiumsoftware op de markt.

2. Kaspersky Total Security

Het werkt op mobiele, Windows- en Mac-apparaten. Het biedt uitstekende functies, maar is duurder dan de bovenstaande. Enkele functies van dit product zijn onder meer een wachtwoordbeheerder, persoonlijke firewall, automatische lokale back-ups en ouderlijk toezicht. Het verschilt van zijn concurrenten en omvat ook mobiele apparaten. Als u geïnteresseerd bent in deze software, kunt u deze voor € 39,99 kopen en voor vijf apparaten gebruiken.

3. Norton 360 with LifeLock Select

Het is duurder dan de bovenstaande twee en je kunt het het eerste jaar voor € 99,99 kopen. Het werkt op mobiele telefoons, Mac en Windows, maar u kunt het voor slechts vijf apparaten gebruiken. Het belangrijkste kenmerk van Norton 360 is het identiteitswaarschuwingssysteem. Het waarschuwt gebruikers bijvoorbeeld als hun naam, adres, burgerservicenummer en geboortedatum zijn gebruikt voor krediet, toepassingen of services.

4. Trend Micro Antivirus

Het is een betaalbare optie en beschikbaar voor slechts € 30 per jaar, maar het probleem is dat u het slechts voor één apparaat kunt gebruiken. Net als de andere oplossingen is het effectief voor mobiele telefoons, Mac en Windows. Het beveelt regelmatig malwarebescherming aan en biedt volledige scans. Helaas biedt het geen VPN-bescherming.

5. Avast Premium

De laatste is onze lijst met beste premium antivirussoftware is Avast. Je kunt het een jaar lang gebruiken voor tien apparaten voor € 69,99. Het werkt perfect op mobiele telefoons, Mac en Windows. Avast staat bekend om hun gratis versies, maar hun betaalde aanbod gaat nog een stap verder. De premiumaanbiedingen van Avast zijn veilig browsen, wachtwoordbeheer, Wi-Fi-inspecteur, effectief Ransomware-schild en antiphishing-bescherming.

Op basis van de prijzen en functies kunnen we zeggen dat u voor Bitdefender kunt gaan omdat het bijna dezelfde functies biedt als duurdere tools tegen een redelijke prijs. Het enige nadeel van Bitdefender is dat het niet werkt op mobiele telefoons.

Conclusie

Na het lezen van de voordelen van betaalde antivirussoftware en de risico’s van gratis versies, zou u in staat moeten zijn om te beslissen welke het beste voor u is? U kunt een oplossing kiezen op basis van uw behoeften. We raden aan om voor betaalde versies te gaan vanwege de technische ondersteuning en het ontbreken van vervelende advertenties. Er is echter niets mis met het kiezen van de gratis versies als u de betaalde versies niet kunt betalen.

Meer weten over het beveiligen van uw familie of bedrijf? Druk op de onderstaande knop en bekijk onze diensten:

BitDefender voor MKB

Wij zijn sinds begin 2021 officieel partner geworden van BitDefender Nederland. Wij leveren beveiligingsoplossingen voor de MKB. Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken:

Referenties

Deel dit bericht

Facebook
LinkedIn

Abonneer op onze nieuwsbrief

Ontvang updates en leer van de besten

Ontdek meer

Afbeelding NGINX logo
Hosting

NGINX, MySQL installeren op Ubuntu 20.04 LTS voor WordPress Hosting

In deze tutorial leert u hoe u NGINX en MySQL op Ubuntu 20.04 LTS installeert en configureert om een ​​WordPress-website te hosten. We leiden je stap voor stap door het proces, zodat je alles hebt wat je nodig hebt om je website in een mum van tijd aan de praat te krijgen.

Wilt u uw bedrijf een boost geven?

stuur ons een bericht en blijf in contact