Waarom u een VPN zou moeten gebruiken

Front image for article
Neem de benodigde maatregelen om u, uw bedrijf of familie te beschermen. Privacy en cybercriminaliteit zijn grote en belangrijke onderwerpen in deze moderne tijden.

VPN staat voor Virtual Private Network. Het geeft u privacy en helpt u bij het opzetten van een privénetwerk vanaf een openbare internetverbinding. VPN voegt een beschermingslaag toe aan uw online activiteiten door een tunnel tot stand te brengen tussen iedereen die u bespioneert en uw verkeer. Het is verstandig om een ​​VPN te gebruiken wanneer u afwezig bent en niet uw eigen wifi-netwerken gebruikt.

Bovendien kunt u er thuis gebruik van maken. Het beschermt uw privacy en helpt u pagina’s te streamen die niet voor u beschikbaar zijn. Er zijn veel goede redenen om een ​​virtueel particulier netwerk te gebruiken. We bespreken ook de voordelen van virtuele privénetwerken.

Wat is een VPN en hoe werkt het?

Het is een virtueel privénetwerk en wanneer u het inschakelt, creëert het een gecodeerde tunnel tussen een externe server die wordt beheerd door een VPN-service en u. Alles wordt door die tunnel geleid en je bent beschermd tegen cyberaanvallen, aangezien het verkeer zo wordt gerouteerd dat het je identiteit, IP-adres en locatie verbergt.

Hiermee krijgt u toegang tot bronnen en inhoud die u normaal niet zou doen. Nu is de vraag hoe het gebruikers helpt? Het helpt op veel manieren, zoals:

Dus dat is hoe VPN werkt en gebruikers helpt

6 belangrijkste redenen om een ​​VPN te gebruiken

Zoals aan het begin vermeld, zijn er tal van goede redenen om virtuele privénetwerken te gebruiken, maar de onderstaande zijn de belangrijkste.

1. Veiligheid

Datalekken komen tegenwoordig veel voor, dus mensen moeten VPN gebruiken om van veiligheidsfuncties te genieten. Zoals aan het begin vermeld, biedt het een beschermende laag bij het overbrengen van gegevens van uw apparaat en hostsite. Als gevolg hiervan neemt het alle risico’s van spionage en spionage van gegevens weg.

Wat nog belangrijker is, uw eigen internetprovider heeft geen toegang tot uw gegevens en kan de activiteiten die u uitvoert niet volgen. U kunt internet gebruiken voor amusement of het delen van belangrijke bestanden; wat het doel ook is, VPN biedt end-to-end-codering. U kunt zich veilig voelen en u hoeft zich geen zorgen te maken over cybercriminelen en hackers.

2. Anonimiteit

Het is nog een belangrijke reden om een ​​VPN te gebruiken. Door VPN’s te gebruiken, kunnen gebruikers het internet verkennen vanaf verschillende locatieservers. Uw locatie en identiteit blijven anoniem en zelfs de hostsite krijgt uw informatie niet.

Deze anonimiteit kan u behoeden voor cyberaanvallen omdat niemand uw cruciale gegevens en informatie kan traceren met behulp van uw persoonlijke gegevens. Wanneer u VPN gebruikt en per ongeluk op een kwaadwillende site terechtkomt, is uw identiteit nog steeds beveiligd.

Kies de juiste VPN en zorg ervoor dat ze volledige anonimiteit bieden. De meeste services zijn gratis en sommige vragen slechts een paar dollar voor deze service. De beste optie is om betaalde en gerenommeerde opties te kiezen in plaats van gratis te gebruiken. Gerenommeerde en betaalde opties zijn veiliger dan gratis opties.

Bij W.B. Technologie maken wij gebruik van de beste VPN diensten. Wij gebruiken namelijk NordVPN om ons bedrijf, medewerkers en klanten veilig te houden.

3. Weg met geografische beperkingen

Het internet is een uitstekende bron voor entertainment en infotainment, maar vanwege geografische beperkingen heeft iedereen geen toegang tot deze bronnen. In eenvoudige bewoordingen betekent dit dat gebruikers die in specifieke delen van de wereld of in een bepaald land wonen, toegang hebben tot deze bronnen en dat toegang in andere delen wordt geweigerd.
Als gebruikers daarentegen internet gebruiken, hebben ze toegang tot bronnen uit elk deel van de wereld en kunnen ze zich ontdoen van geografische beperkingen. Het betekent dat iedereen toegang heeft tot entertainment en infotainment vanuit elk deel van de wereld.

4. Krijg subsidie ​​voor winkelen en reizen

Wanneer u vluchten boekt vanuit verschillende landen, krijgt u verschillende boekingstarieven, ongeacht dezelfde aankomst- en vertrekbestemmingen. Online winkelsites hebben verschillende prijzen voor verschillende landen. Met VPN-servers kunt u deze vooringenomenheid verslaan en vluchttarieven vanuit verschillende landen bekijken.

Bovendien kunt u de beste deals krijgen. Het zal inderdaad een tijdrovend proces zijn, maar uiteindelijk bespaart u veel geld. Wat nog belangrijker is, als u de tarieven van een ander land kent, kunt u de locatie op dat land instellen en zo tijd en geld besparen.

5. Openbare wifi

Tijdens het reizen of het bezoeken van winkelcentra geven mensen de voorkeur aan openbare wifi-netwerken. Deze netwerken zijn gratis en gemakkelijk beschikbaar, maar vormen ondertussen een aantal ernstige bedreigingen, zoals datalekken. Daarom worden deze netwerken onveilig voor persoonlijk en zakelijk gebruik. Je kunt openbare wifi-verbindingen niet vermijden, vooral niet als je niet thuis of in een ander land bent.

Soms zijn de internetkosten in een ander land behoorlijk hoog en maakt u liever gebruik van gratis verbindingen. VPN is in deze situaties de beste optie omdat het uw online browsen beveiligt en uw identiteit niet onthult.

6. Maak uw privécommunicatie veilig

Gebruik VPN als u uw privéchats veilig wilt maken. Sommige sociale mediaplatforms zoals WhatsApp hebben een ingebouwde versleuteling, maar niet alle apps hebben deze functie. U kunt dus een VPN gebruiken om uw communicatie veilig te maken.

Gebruik VPN tijdens het chatten en communiceren via Skype of Google Hangouts en zorg ervoor dat uw chat tussen u en de andere partij blijft. Er is één nadeel van het gebruik van VPN voor Skype-oproepen vanwege snelheidsverminderingen die worden opgelegd door VPN.

Voordelen van het gebruik van een VPN

Tegenwoordig zijn privacy en beveiliging de twee belangrijkste zorgen, maar gelukkig heeft VPN beide gedekt. We hebben enkele belangrijke redenen besproken voor het gebruik van een virtueel particulier netwerk. Nu gaan we de voordelen van het gebruik van een VPN onderzoeken.

1. Hiermee kunt u op afstand werken

Door COVID-19 werken veel mensen nu vanuit huis. Met VPN kunnen ze verbinding maken met het kantoornetwerk en op afstand werken. U krijgt toegang tot gevoelige gegevens zonder bang te hoeven zijn voor datalekken. Het gebruik van zakelijke VPN’s voor werk op kantoor verschilt van die voor persoonlijk gebruik.

2. Hiermee kunt u bepaalde websites ontgrendelen

We hebben eerder vermeld dat VPN u helpt geografische beperkingen te omzeilen. Soms is de inhoud alleen beschikbaar in een bepaalde regio, dus u moet een virtueel particulier netwerk gebruiken om toegang te krijgen tot die inhoud.

3. VPN helpt u geld te besparen

Ja, het is waar omdat het u kan helpen geld te besparen op softwareabonnementen, andere applicaties en programma’s en streamingdiensten. Bovendien kunt u geld besparen door te betalen voor vluchten, winkelen, autoverhuur en hotels uit verschillende landen.

4. Privacy en veiligheid

Het is misschien wel het belangrijkste voordeel van het gebruik van VPN’s. Sommige organisaties en internetproviders houden alles bij wat u online doet. Wanneer u een VPN gebruikt, kunt u ervoor zorgen dat uw gegevens veilig zijn en dat uw identiteit niet wordt onthuld. Als er een virtueel privénetwerk is ingeschakeld, kunt u zonder angst een openbare internetverbinding gebruiken. Sommige betaalde VPN-providerbedrijven bieden geavanceerde beveiligingsfuncties, maar u moet ervoor betalen.

Waar moet u op letten bij het kiezen van een VPN?

Bij het selecteren van een VPN-serviceprovider moet u rekening houden met de onderstaande factoren:

Dus nadat u deze functies heeft bekeken, kunt u de beste beslissing nemen.

Beperkingen van VPN

VPN’s zijn inderdaad een krachtig online hulpmiddel en bieden u veiligheid, maar de waarheid is dat als iemand u specifiek op u richt, ze krijgen wat ze zoeken. De meeste cyberaanvallen vinden plaats door het invoegen van malware of door de activiteiten op de VPN-server en uw computer te correleren. Ondanks het gebruik van VPN, kunnen bedrijven cookies gebruiken om uw informatie te volgen, zelfs wanneer u hun websites verlaat.

De beste optie om uzelf te beschermen, is door een tracker-blocker te gebruiken. Het houdt adverteerders blind voor uw activiteiten. Sommige browsers, zoals Firefox, bieden enkele privacyfuncties om uw privacy te verbeteren. Bovendien, als u uw browsen wilt anonimiseren, gebruik dan Tor, omdat dit het moeilijk zal maken om uw verkeer te traceren.

VPN’s zijn inderdaad waardevol, maar kunnen helaas niet tegen elke bedreiging beschermen. Schakel dus tweefactorauthenticatie in en gebruik antivirussoftware om uzelf tegen deze bedreigingen te beschermen. Gebruik bovendien een wachtwoordbeheerder voor het maken en opslaan van unieke lendengegevens voor elk online account.

Heb ik thuis een VPN nodig?

Het antwoord op deze vraag hangt af van uw voorkeuren en behoeften. Als we het hebben over privacy en beveiliging, ja, dan is het goed om thuis VPN’s te gebruiken. Ondertussen kunt u problemen ondervinden bij het jongleren met streaming-apparaten en lagere internetsnelheden. Schakel het dus in wanneer u belangrijke taken uitvoert; houd ze anders uit om snelheidsproblemen te voorkomen.

Conclusie

Cyberaanvallen en datalekken nemen met de dag toe, dus VPN lijkt de beste oplossing om deze bedreigingen tegen te gaan. Voordat u een virtuele privénetwerkserver kiest, moet u rekening houden met de functies die we hierboven hebben genoemd. Bovendien hebben we de voordelen en beperkingen van VPN’s besproken, zodat u de beste beslissing kunt nemen.

NordVPN

Zoals al eerder is aangegeven maken wij binnen W.B. Technologie momenteel gebruik van NordVPN. Hiermee kunnen wij de privacy en veiligheid binnen en buiten ons bedrijf vergroten.

Momenteel heeft NordVPN een lopende actie tot en met 68% korting. Maak er nu gebruik van en neem ons advies aan!

Referenties

Deel dit bericht

Facebook
LinkedIn

Abonneer op onze nieuwsbrief

Ontvang updates en leer van de besten

Ontdek meer

Afbeelding NGINX logo
Hosting

NGINX, MySQL installeren op Ubuntu 20.04 LTS voor WordPress Hosting

In deze tutorial leert u hoe u NGINX en MySQL op Ubuntu 20.04 LTS installeert en configureert om een ​​WordPress-website te hosten. We leiden je stap voor stap door het proces, zodat je alles hebt wat je nodig hebt om je website in een mum van tijd aan de praat te krijgen.

Wilt u uw bedrijf een boost geven?

stuur ons een bericht en blijf in contact