Wat is DevOps?

In het digitale tijdperk van vandaag moet u software snel leveren, en de acceptatie van DevOps kan u daarbij helpen. Bovendien stelt het bedrijven in staat hun releasesnelheid te verhogen en efficiënter te werken.

Wat is DevOps en waarom is de acceptatie ervan belangrijk?

De acceptatie van DevOps in web-native organisaties en grote ondernemingen neemt toe, maar de meeste mensen weten nog steeds niet wat de betekenis ervan is. Is DevOps een benadering, een beweging, een cultuur, een mengeling van meerdere dingen of een filosofie? Waar denk je aan als je deze term hoort of leest? Dus als je enige verwarring hebt, ga dan niet verder, want hier krijg je bijna alles wat je moet weten over DevOps. Lees hier meer over de vele voordelen van DevOps.

Wat is DevOps?

Het is een mix van ontwikkelings- en operationele teams (Dev + Ops). Deze aanpak maakt de ontwikkeling van applicaties eenvoudiger en sneller en helpt de bestaande implementaties te behouden. Zoals de naam aangeeft, creëert het een sterke band tussen ontwikkelingsteams (Dev) en operationele teams (Ops) en de andere belanghebbenden, zodat het beter beheersbare en kortere iteraties bevordert door nieuwe tools, automatisering en best practices toe te passen.

Onthoud dat het geen technologie is, maar alles omvat, van tooling, proces en cultuur tot organisatie. De acceptatie van DevOps versnelt snel. Volgens de voorspelling van IDC zal de wereldwijde DevOps-softwaremarkt in 2022 $ 6,6 miljard bedragen. Dit cijfer was $ 2,9 miljard in 2017. Er zitten veel factoren achter de acceptatie ervan, zoals het gebruik van microservices, bedrijfsinvesteringen in innovatie en meer investeringen in automatisering.

Waarom is DevOps ontstaan?

Het is ontstaan ​​om iedereen te integreren die te maken heeft met software-implementatie en -ontwikkeling, zoals ontwikkelaars, beveiligingsingenieurs, zakelijke gebruikers, testingenieurs en systeembeheerders. Het idee was om ze te integreren in één workflow met gedeelde doelen en focus. Bovendien is het ontstaan ​​om de levering van hoogwaardige software te garanderen die voldoet aan de gebruikersvereisten met behoud van de stabiliteit en integriteit van het systeem.

Hoe werkt DevOps

The lifecycle is a series of automated development and iterative processes executed within an automated and iterative development with the main goal of delivering high-quality software. There are typically six steps in the DevOps lifecycle, such as:

1. Planning

In deze workflow voegen teams nieuwe functies en functionaliteit toe aan de software voordat ze worden vrijgegeven. Ze putten deze uit feedback van eindgebruikers en input van interne belanghebbenden. Het belangrijkste doel van de planningsfase is om de bedrijfswaarde te maximaliseren. Na de softwareversie moet het bijvoorbeeld een achterstand hebben van functies die de gewenste waarde opleveren.

2. Ontwikkeling

In deze programmeerstap testen, coderen en bouwen ontwikkelaars geavanceerde functies op basis van werkitems in de backlog en gebruikersverhalen. Het is een combinatie van paarprogrammering, testgestuurde ontwikkeling en peer-code-reviewprocessen. Voordat de code naar de pijplijn voor continue levering wordt verzonden, schrijven ontwikkelaars op de lokale werkstations.

3. Integratie

In deze workflow wordt nieuwe code gemengd met de bestaande codebase. Daarna wordt de code verpakt voor implementatie. Sommige automatiseringsactiviteiten die in deze fase worden uitgevoerd, zijn het samenvoegen van codewijzigingen in een hoofdkopie, het testen van de code uit een broncode-opslagplaats en het verpakken van eenheden in een uitvoerbaar bestand. Sla de CI-uitvoer op in een binaire opslagplaats voor de volgende fase.

4. Inzet

Het staat meestal bekend als continue implementatie. In deze workflow worden runtime-tests uitgevoerd voor kwaliteit, beveiliging en compliance. Wanneer ontwikkelaars een fout ontdekken, hebben ze de kans om deze onmiddellijk op te lossen voordat de eindgebruiker deze opmerkt.

5. Operaties

In deze workflow zorgen prestaties, beschikbaarheid en gedrag ervoor dat al deze functies waarde opleveren voor de eindgebruikers. Het is de verantwoordelijkheid van de operaties om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt en dat de service niet wordt onderbroken. Operaties doen dit door ervoor te zorgen dat opslag, netwerk, platform en beveiliging in orde zijn. Als er iets mis is, identificeren operaties problemen en waarschuwen relevant personeel om het probleem op te lossen.

6. Leren

In deze fase wordt feedback van eindgebruikers verzameld over kenmerken, prestaties en functionaliteit om ze onderdeel te maken van de volgende release. Bovendien kan het ontwikkelaars helpen om te voorkomen dat incidenten uit het verleden zich in de toekomst opnieuw voordoen.

Dit is dus hoe DevOps werkt. Wilt u zich verdiepen in de wereld van DevOps? Lees hier meer over DevOps trainingen en zorg ervoor dat u toekomst bestendig bent.

Waarom DevOps belangrijk is

Het is een platformontwerp dat de bedrijfswaarde verhoogt door hoogwaardige en snelle dienstverlening. Het is belangrijk omdat het veel voordelen biedt. Lees de onderstaande redenen en begrijp waarom het belangrijk is om een ​​DevOps-omgeving te adopteren.

Wanneer bedrijven ontwikkelings- en exploitatieteams integreren, wordt de ontwikkeling en implementatie van applicaties eenvoudig en snel. Tegenwoordig hangt zakelijk succes grotendeels af van innovatie, dus het biedt organisaties de mogelijkheid om snel te groeien.

Bovendien zijn de aangebrachte wijzigingen kleiner, dus de problemen zullen niet complex zijn. DevOps-ingenieurs hebben toegang tot realtime gegevens, zodat ze snel de impact van applicatiewijzigingen kunnen begrijpen. Ten slotte controleren teams alleen op de nieuwste codes, zodat ze de problemen snel kunnen oplossen.

DevOps-omgeving fungeert als een brug tussen ontwikkelingsteams en operationele teams en stelt hen in staat om op een betere manier samen te werken. Daarom is de softwareontwikkelcultuur gericht op het bereiken van gecombineerde doelen in plaats van individuele prestaties. Als er samenwerking is tussen beide teams, kunnen ze effectiever werken, onderzoeken en experimenteren.

Omdat alle teamleden dezelfde doelen hebben, worden het ontwikkelingsproces en de omgeving naadloos. Bovendien zal niemand de code over de muur gooien en iemand anders vragen om het probleem op te lossen.

Omdat alle teamleden dezelfde doelen hebben, worden het ontwikkelingsproces en de omgeving naadloos. Bovendien zal niemand de code over de muur gooien en iemand anders vragen om het probleem op te lossen.

  • Cloudgebaseerde oplossingen zijn schaalbaar, zodat ze de test- en implementatiesnelheid verhogen door de toegang tot hardwarebronnen eenvoudig te maken.
  • Workflows voor continue levering kunnen software vaker vrijgeven.
  • Ontwikkelings- en compilatietools verkorten de ontwikkelingscycli aanzienlijk.


Als gevolg hiervan zal het de algehele efficiëntie van de bedrijven verbeteren.

De sterke DevOps-aanpak maakt de ontwikkelingscycli kort, waardoor het vaker vrijgeven van code promoot. Bovendien stelt het teams in staat problemen in applicatiecode, configuratie en infrastructuur veel eerder bloot te leggen.

Door DevOps te adopteren, zijn alle teamleden betrokken gedurende de levensduur van een applicatie. Daarom produceert het code van hoge kwaliteit. Ontwikkelaars lossen problemen op wanneer ze code schrijven, dus hoeven ze maar een paar wijzigingen aan te brengen.

Onlangs heeft een onderzoek aangetoond dat organisaties met een DevOps-cultuuradoptie 60 keer minder falen dan organisaties zonder implementatie.

DevOps-implementaties zijn meer geïsoleerd en gericht, dus het is gemakkelijk om bugs op te sporen en fixes te implementeren. Teams hoeven alleen de nieuwste code te controleren om het probleem op te lossen. Hersteltijden zijn sneller omdat één team het probleem oplost.

DevOps promoot een op prestaties gebaseerde omgeving in plaats van een op macht gebaseerde of op regels gebaseerde cultuur. Daarom vermindert het de risico’s en zorgt het voor een meer tevreden personeelsbestand. Ontwikkelaars en operationele teams houden van deze omgeving omdat ze efficiënter kunnen werken. Ze krijgen een beter begrip van hun rol in het bedrijf. Hierdoor worden ze waardevoller.

Uitdagingen van DevOps

Nu u bekend bent met het belang en de voordelen, gaan we kijken met welke uitdagingen bedrijven worden geconfronteerd wanneer ze overstappen op DevOps. Bedrijven maken meestal de fout door de inspanning die nodig is bij de DevOps-transformatie te onderschatten. Veel organisaties halen hun doelen niet als gevolg van problemen bij het leren van een reorganisatie. Mensengerelateerde factoren zijn de echte uitdagingen bij de uitvoering hiervan. Lees hier meer over DevOps ontwikkelingen.

Bedrijven of firma’s die DevOps gebruiken, moeten de voortgang documenteren, doelen begrijpen en gebieden vinden die verbetering behoeven. Bedrijven moeten slimme automatiseringsbeslissingen nemen om het meeste uit deze cultuur te halen.`

Overschakelen naar DevOps brengt organisatorische en IT-veranderingen met zich mee, dus een andere beperking zijn de beperkte middelen. Je zult krachten moeten integreren en andere overgangen tegenkomen, zoals het veranderen van baan, dus het zal even duren om je aan te passen.

IT-leiders vinden het moeilijk om bedrijfswaarde onder woorden te brengen vanwege de complexiteit van het proces. Centralisatie en standaardisatie verbeteren de prestaties, maar ondertussen doet het de rol van topleiderschap verloren. Zullen de teams verandering kunnen accepteren en zich kunnen aanpassen aan een nieuwe omgeving?

Er kunnen veel redenen zijn voor het mislukken van DevOps, bijvoorbeeld wanneer bedrijfsdoelen niet in overeenstemming zijn met de trackingstatistieken.

Dus totdat organisaties deze uitdagingen niet aanpakken, zal het niet eenvoudig zijn om de gewenste resultaten te behalen.

Conclusie

In het digitale tijdperk van vandaag moet u software snel leveren, en de acceptatie van DevOps kan u daarbij helpen. Bovendien stelt het bedrijven in staat hun releasesnelheid te verhogen en efficiënter te werken. Onthoud dat DevOps geen gemakkelijk en eenvoudig proces is, maar het zal u meer opleveren dan uw inspanningen zodra het correct is uitgevoerd.

Dus als u prestatievoordeel, meer snelheid, stabiliteit en veiligheid wilt behalen, moet u uw bedrijf verschuiven naar een DevOps-cultuur. Het heeft met succes ontwikkelaars, zakelijke gebruikers en beveiligingsingenieurs geïntegreerd in één workflow om zich te concentreren op de eisen van de klant. Er is altijd iets voor iedereen die bij het proces betrokken is.

Bedrijfseigenaren zijn blij omdat ze de softwareproducten in een snel tempo krijgen. Ten slotte probeert iedereen die bij het proces betrokken is iets speciaals te doen om klanten een uitstekende algehele ervaring te bieden. Omdat het team gedeelde doelen heeft, komt het de organisaties ten goede.

Lees meer over DevOps

Referenties

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn

Abonneer op onze nieuwsbrief

Ontvang updates en leer van de besten

Ontdek meer

Antivirus

Cybercriminaliteit schiet omhoog in Nederland

Cybercriminaliteit stijgt hard in Nederland. Maar waarom is Nederland een grote doelwit in Europa? Dat leggen wij hier uit en wat voor effect die heeft op het MKB.

AVG

Datalek testaanbieder: iedereen kon alles zien.

Door een datalek bij een COVID-19 testbedrijf was het mogelijk voor mensen die toegang hadden tot de CoronaCheck om reis en testbewijzen in te zien, manipuleren en vervalsen.

Wilt u uw bedrijf een boost geven?

stuur ons een bericht en blijf in contact